KaBar/ZischBar

Menschenleere Bar in warmem Licht

05.09.2025


Fenchel-Safran Suppe
oder als grosse Portion 11.50
vegan

oder

Blattsalat
oder als grosse Portion 11.50

•••
Ofenkürbis, marokkanische Gewürze und Dörrtomaten
vegan
CHF 24.-
oder

Riesencrevetten mit neuen Kartoffeln, Auberginen, Curry und Koriander
CHF 25.-

oder

Mezze Rigatoni, kleine weisse Bohnen, Tomatensugo und Petersilie
vegetarisch
CHF 22.-

Fischherkunft: VNM
Brotherkunft: CH

 



 

Phone reservation

+41 61 681 47 17

Opening hours


Mon–Thu

Fri&Sat

Sun


is_wheelchair_accessible_kabar The Kabar is wheelchair accessible.

Job offer: Servicemitarbeiter*in (m/w/d) 80–100 %

Arbeitsort: Kabar (Kaserne-Bar Basel)

Bei uns in der Kabar wird eine begehrte Stelle frei!
Wir suchen eine herzliche, kommunikative, aufgestellte und erfahrene Persönlichkeit für unser Serviceteam.

Arbeitsbeginn: Januar 2026 oder nach Vereinbarung, gerne auch früher
Pensum: 80–100 %
Arbeitszeiten: Montag bis Freitag, 11:00–18:30 Uhr
Zusätzlich vereinzelt Samstag oder Sonntag, 13:00–18:30 Uhr
👉 Insgesamt eine 4- bis 5-Tage-Woche 

Dein Profil:

  • Mindestens zwei Jahre Erfahrung im klassischen Speise-Service sowie Barbereich (Pflicht, keine Quereinsteiger*innen)
  • Freude am selbständigen Arbeiten
  • Interesse an einem lebhaften Betrieb mit angrenzenden Kulturveranstaltungen

Wir bieten:

  • Überdurchschnittliche Entlöhnung
  • Entspannte Arbeitsatmosphäre
  • Flexible und unkomplizierte Ferienplanung
  • Die schönsten Mitarbeiterausflüge wie Weihnachtsfeiern der Stadt
  • Ein junges, gesundes und kreatives 20-köpfiges Team, das sich auf dich freut!

Bewerbung:
Bitte sende deine Unterlagen mit einem Foto von dir an:
📧 kasernenbar@gmail.com, z.H. Mihaela
 

Mir freued eus, vo dir z’ghöre! Das Kabar Team 


Nahaufnahme von gedecktem Tisch
© Andy Tobler

Lunch Specials
Mon–Fri Midday–14:00

Our chef prepares three menus at lunchtime – fresh, seasonal and without convenience products. One of these menus is always vegetarian. Furthermore, every Thursday you can enjoy a traditional meat loaf and, seeing as we are not ones to break with an age old tradition, Friday is fish day. Fresh fruit, vegetables and herbs are delivered daily from the local area and cleaned by hand in our kitchen. All our meat is supplied by master butcher Schaad in Flüh, who is also responsible for slaughter. 
Meals cost between CHF 22 and CHF 23 and include a salad or soup.

Snacks
Mon–Sat 3pm–11pm

If you only want a quick snack, visit the Snack-Attack Corner for a warm panino or grab a plate of various antipasti. Our paninis are made with salami, Parma-ham, tuna or aubergine, and served with crunchy rocket, cold-pressed olive oil, strips of pepperoni and dried tomatoes. Why not round off your snack with one of our homemade cakes or desserts? 


Evening Bar

Besides our Lunch Specials and Snacks, the KaBar is a welcoming and vibrant place offering a wide selection of beers, wines and spirits. Revellers, individualists, tourists, artists and scene mainstays, as well as business people all meet up at our bar. Enjoy an aperitif in a relaxing atmosphere; the ideal location to wind down after a busy day. We also take reservations and prepare food for company events, welcome and farewell parties, birthdays or any other festivities. 

CONTACT 
Rosinante GmbH
Jeanny Messerli & Dominik Bissegger
Klybeckstrasse 1b
4005 Basel

Mail (NOT for reservations)

Phone +41 61 681 47 17

(Reservations per phone only)

Drinks Menu


ZischBar

LGBTQIA+ Bar – since the 1980s at Kaserne Basel. Always on Tuesdays, 18:00–01:00 

Every Tuesday, the KaBar transforms into the popular queer ZischBar, welcoming everyone to gather, enjoy drinks and unwind together. In the summer, the atmosphere outside on the terrace is unique; in the winter, it is warm and cosy inside! A part of the evening's takings from the ZischBar is donated to the local as-sociation habs queer basel and supports its work helping lesbians, gays, bisexuals, trans people, intersex people, asexuals, pansexuals and non-binaries live a free and self-determined life.

© Andy Tobler